Естетичната стоматология представлява възстановяване на зъби със същата големина, форма, релеф, цвят без това да влияе на естетичния вид на съзъбието.Като краен резултат се подобрява външния вид и очарованието на Вашата усмивка.

Цени на естетични услуги

 

Преглед 

 

 

Почистване на зъбен камък надвенечно пространство        

 

 

Почистване на зъбен камък подвенечно пространство

 

 

Почистване на зъбен камък на един зъб

 

 

Полиране със сода

 

 

Полиране с паста

 

 

Избелване пакет всички зъби

 

 

Избелване с шини на цялото съзъбие

 

 

Професионално избелване в кабинет на зъб

 

 

Вътрешно избелване следкореново лечение

 

 

Композитна фасета на фронтален зъб

 

Композитна корона

 

Фасета с фотополимер

 

Локална обработка на лигавицата

 

Виталитет (установяване на здрав/болен зъб)

Зъбният камък и плаката представляват натрупвания върху зъбите, които са се втвърдили във времето. Те са причина за възникване на много заболявания на зъбите и венците. Това са, всъщност, бактерии, хранителни остатъци и клетки на организма, които причиняват заболявания в контакт с венците – гингивит, пародонтит (пародонтоза).
Симптомите на тези заболявания са кървене на венците, подуване на венците, зачервяване на венците, лош дъх. При наличие на даден симптом е необходимо да потърсите зъболекарска помощ възможно най-скоро. Всяко отлагане води до по-сериозни проблеми.
Стоматолозите на клиники Д-р Матееви ще Ви диагностицират и ще Ви дадат компетентен съвет за лечение, според спецификата на Вашия проблем.

Избелване на зъби се нарича процесът на премахване на петна по тях и промяната на цвета им към по-бели. За силно оцветени зъби тази процедура може значително да подобри външния им вид към идеално бели.
При процедурите по избелване на зъбите в клиники Д-р Матееви се използва пероксиден гел с различна по сила действие (от 3% до 30%). Мощността на действието на гела зависи от концентрацията на пероксид – колкото повече, толкова по-мощно действие.
По-високата концентрация на гел има по-голяма ефективност при избелването на зъбите, но това крие и по-голяма степен на риск от протичане на нежелани реакции като повишена чувствителност и увреждане на околните тъкани и венци.

Фасети се прилагат в следните случаи: при оцветени зъби, които не се поддават на избелване – такива оцветявания се получават при прием на големи количества флуор или прием на тетрациклин по време на развитието на зъбите; несъответствия в размера и формата на зъбите, създаващи несиметричност на усмивката при неправилно подредени зъби – струпани и завъртяни зъби или с разстояния между тях. Те са с дебелина около 0,5 мм, която позволява да се постигне отличен естетически резултат с максимално запазване на зъбните тъкани само в два сеанса в клиники Д-р Матееви.
Керамичните фасети са много фини плочки от керамика. При залепването им на предната страна на зъбите се променят напълно цвят, форма, подреждане и размер на зъбите, а с това и цялостната визия на лицето.
Фасетите, изработени в лабораторията на клиники Д-р Матееви, позволяват да се получи най-качествен естетичен резултат – поради отсъствието на метал, светлината прониква в дълбочина и придава на зъба напълно естествен вид.

Избелването с шини е процедура, при която в шините се поставя избелващ гел, слагат се върху зъбите и се носят в различно време, в зависимост от концентрацията и вида на препарата. При поставянето трябва да се внимава да не излиза от шината избелващия препара, тъй като това може да предизвика нараняване и раздразнение на венците.
В много случаи с пациенти на клиники Д-р Матееви се появява чувствителност на зъбите. Съветът на нашите специалисти, в такива случаи, е да спрете процедурата за два-три дена или да използвате специални препарати, които намаляват чувствителността и възстановяват минералния баланс в емайла.
Процедурата по избелване с шини трае около две-три седмици и още две за стабилизиране на постигнатия цвят. Стоматолозите на клиники Д-р Матееви Ви препоръчват ДА НЕ предприемате избелване в домашни условия без предварителна консултация, защото това крие потенциална опасност за здравето на зъбите и венците. Ако желаета самостоятелно избелване трябва да бъдат взети отпечатъци от Вашите зъби, от които се изработвет шини в нашата лаборатория. Те са тънки, меки и прилягат точно по зъбната повърхност без да дразнят.
Докато носите шините не трябва да приемате течности и храна, въпреки че са удобни и не пречат на говора. Продължителността на ефекта на тази процедура може да трае няколко години, но зависи много и от грижите които полагате за Вашите зъби.