Ортопедията е дял в стоматологията, чиято основна цел е възстановяване цялостта на зъбните редици от възникнали дефекти, както и техния естетически вид. Съществуват различни ортопедични методи, всеки от които води до отлични резултатиСпециалистите на стоматологични клиники Д-р Матееви определят строго индивидуално за всеки пациент най-подходящия от тях след внимателен анализ.

Цени на ортопедични услуги

 

Преглед

 

Инлей

 

Фотополимерен инлей

 

Пинлей

 

Временни зъби

 

 

Отпечатък

 

Бленд керамика

 

Сваляне на корона

 

Тотатлна протеза

 

Мека протеза

 

Частична протеза

 

Моделно лята протеза

 

Моделно лята протеза с ключалки

Фрез протеза

Залепване на разлепена корона

 

Цялостно директно ребазиране

 

Поправка на сменяема протеза с отпечатък         

 

 

Вътрекореново задържане с цанги

 

Хромазит

 

 

Фрез елементи

 

 

Чиста керамика

 

Металокерамика

 

Адапта с керамика

 

Стъкло

 

Цирконий

 

Пинлей металокерамика

 

 

Галвано 2/2 : 21/12

 

Галвано 31/13 : 543/345

Инлеят представлява обтурация (пломба), която изработваме в лабораторията на клиники Д-р Матееви.
Прилага се в следните случаи:
– разрушения на зъба (след кариес, фрактура или проведено ендодонтско лечение)
– в зони където действат големи дъвкателни сили и клинично направените пломби не биха издържали на тези натоварвания
– труднодостъпни места, които не позволяват да бъдат възстановени адекватно от денталния лекар формата и контактите между зъбите
– когато имаме по-големи изисквания към естетиката и една керамична или циркониева конструкция би била най-подходящото решение
Практиката за изработка на инлей в клиники Д-р Матееви е следната – стоматологът почиства зъба от стара пломба или от кариес, след което взима прецизен отпечатък, който изпраща в лабораторията. На база отпечатъка се изработва инлей, който може да бъде направен от различни материали – благородни и неблагородни сплави, чиста керамика (прес керамика), цирконий, фотополимер. От естетическа гледна точка, изработката от метал е по-подходяща за задната част на устата, докато керамичните пломби са по-подходящи за предните и видими зъби. Готовата пломба се изпраща на стоматолога, след което той я циментира към съответния зъб със зъболекаски цимент.
Инлеите се отличават с изключителна здравина и дълготрайност.

В клиники Д-р Матееви предлагаме универсален начин за лечение на частично или пълно обеззъбяване. При загубата на няколко или всички зъби се наблюдават промени в устната кухина, които водят до нарушаване на говорната, дъвкателната функция, промяна на външния вид на лицето (брадата се издава напред, хлътват бузите и устните).
Протезите могат да бъдат частични (в случаи на един липсващ до един останал зъб) или цели (в случай на липса на всички зъби). Всяка протеза се изгражда от протезна плака и изкуствени зъби, а при частичните протези се изгражда и средства за задържане и стабилизация (различни видове траверси, куки, стави, и др.). Материалите – метал, специална розова пластмаса или комбинация от двете.
Преди да изработим Вашата протеза е нужно да се извършва подготовка и планиране – двата етапа еднакво важни. Изваждат се разрушени корени, подменят се счупени пломби, при нужда се изработват коронки на зъбите, за да се избегне дискомфорт се корегират остри ръбове в костта.
Предимствата на протезите – могат да се прилагат при много и различни зъбни дефекти и техни комбинации, значително по-ниската цена, възможност за коригиране и поправка.

Пинлей е техника на изграждане на зъб с щифт и се прилага в случаи на липса на по-голямата част или цялата анатомична корона на даден зъб (поради травма, кариес). С негова помощ се възстановят достатъчно зъбни тъкани, върху които се поставя зъбен мост или зъбна корона.
Пинлеят се изработва в зъботехническа лаборатория с много голяма точност и прецизност, за разлика от фабричният щифт. Той може да бъде изработен от благородна и неблагородна сплав, керамика.
Практиката за изработка на пинлей в клиники Д-р Матееви е следната – пробива се канал за щифт в корена на зъба, взема се подходящ отпечатък с пластмасов прототип на щифта поставен в кореновия канал. Отпечатъкът се пренася в зъботехническата лаборатория и там зъботехникът отлива гипсов модел, на който е пресъздадена ситуацията в устата. Зъботехника моделира щифта и зъбното пънче от восък на отлетия модел, след което ги отлива от метал. Отлятата конструкция – пинлей, се връща в стоматологичния кабинет, където със зъболекарски цимент се залепя в кореновия канал на зъба. Така изработеният пинлей е готов за вземане на отпечатък за корона. В някои случаи случай се налага финното му изпиляване.